pühapäev, 27. september 2020

Interneti kujunemislugu - 2 nähtust ajaloost

Floppy disk (eesti k. "diskett") - magneetiline andmekandija, mida kasutati 20. sajanadi lõpul arvutites. 1990. lõpul suurenes e-maili kasutamine, kuna see võimaldas igasuguseid andmeid transportida ühest arvutist teise ilma, et kasutataks ühtegi füüsilist andmekandijat. Tänapäeval on rohkem tuntumad mälupulgad, mis on füüsiliselt kompaktsemad ning võimsamad (mäluruumi ning kiiruse poolest)


Floppy disk
Mälupulk

Emoticons - Tänapäeval väga tuntud termin, mida kasutavad pea kõik inimsed , kes suhtlevad sotsiaalmeedias. Emoticonide abil saab oma emotsioone väljendada läbi klaviatuuril asetsevate sümbolite kaudu. nt. :D, :P, :O jne. Kõige esimene sümbol kujunes aastal 1982, kui Scott Fahlmann kirjutas lihtsa naerunäo :-). Tema pidas seda kui abina, mis aitas tudengitel välja selgitada, kas nende postitus on mõeldud naljana või mitte. Emoticonidest arenesid välja emoji-d, mis muutsid kindlad sisestatud sümbolid pildiks, mida sai teksti sees kasutada. Näiteks kui sisestada ":D", siis see muutub 😀.

Emoticon 
Emoji



Viited: https://www.britannica.com/technology/floppy-disk

            https://www.thoughtco.com/emoticons-and-emoji-1991412


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

QuadStick - lahendus tetrapleegiale

 Quadstick on liikumispuudega mõeldud isikule, kes saab selle seadmega arvutit kasutada. See on peamiselt nagu hiire eest, millega saab klik...